Goede generale Vitesse: "Hebben het niet gestolen"

4 augustus 2014, 08:18

In tegenstelling tot Ajax beleefde Vitesse zondag een prima laatste test voor de start van de competitie. De Arnhemmers versloegen het Engelse Bolton Wanderers met 0-1, door een goal van Marko Vejinovic.

De overwinning stemt coach Peter Bosz tevreden. "Die was niet gestolen. We hebben goed geconcentreerd gespeeld en veel kansen gecreëerd. Zij hebben eigenlijk de hele wedstrijd achter de bal aangelopen", analyseert hij bij Omroep Gelderland. Opvallend genoeg boekte Vitesse tegen Bolton pas zijn eerste zege van de oefenperiode. Dat komt volgens Bosz vooral omdat hij zijn team tegen zware tegenstanders liet spelen. "We hebben bewust voor deze voorbereiding met sterke tegenstanders gekozen. Je kunt ook tegen vierde klasse amateurs spelen. Dan krijg je uitslagen als 13-0. Dat zegt mij niet zoveel, dan ga ik nog liever trainen."

Bij Vitesse stond Piet Velthuizen 'gewoon' in het doel, concurrent Eloy Room bleef op de bank. Aanwinsten Denys Oliinyk, Arnold Kruiswijk en Wallace verschenen ook aan de aftrap, in de punt van de aanval stond Valeri Qazaishvili. De onlangs aangetrokken Abiola Dauda begon op de bank en viel een kwartier voor tijd in. "Hij moet trainingsminuten maken. Dat moet je opbouwen", legt Bosz uit. "Dat heeft tijd nodig en die tijd krijgt hij ook."

Vitesse opent de competitie komende zondag met een uitwedstrijd tegen landskampioen Ajax.

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Wallace ('46 Diks), Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk ('61 Achenteh), Leerdam ('77 Bosz), Vejinovic, Pröpper, Traore ('46 Labyad), Qazaishvili ('61 Djurdjevic), Oliinyk ('77 Dauda)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen