Landskampioen Ajax wil nare smaak wegspoelen

Ger
10 augustus 2014, 11:20   Bijgewerkt: 10 augustus 2014, 11:28

Voor eigen publiek gaat de Eredivisie zondagmiddag ook voor titelverdediger Ajax van start. De ploeg van trainer Frank de Boer neemt het op tegen Vitesse, dat de laatste twee uitwedstrijden in Amsterdam winnend afsloot. De twaalf ontmoetingen daarvoor eindigden allemaal in een zege voor Ajax.

De landskampioen beleefde geen prettige aanloop naar de eerste competitiewedstrijd. Een week geleden werd het duel om de Johan Cruijff Schaal verloren van PEC Zwolle. De revanche moet komen tegen Vitesse, dat vorig seizoen met een slechte serie afsloot en uiteindelijk naast Europees voetbal greep. De 0-1 zege van de Arnhemmers in de ArenA van 2 november vorig jaar is nog altijd de laatste nederlaag van Ajax in de Eredivisie, dat sindsdien al 22 wedstrijden ongeslagen is. Vitesse wacht inclusief de play-offs tegen FC Groningen juist al negen duels op een overwinning.

Feyenoord, de nummer twee van het afgelopen seizoen, begint de nieuwe competitie met een uitwedstrijd. De Rotterdammers, die door Besiktas werden uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League, gaan op bezoek bij ADO Den Haag. Ook Europa League-deelnemer PSV start op vreemde bodem, al is het wel binnen de eigen provinciegrenzen. Promovendus Willem II is de tegenstander. Het overige duel van de eerste speelronde is het treffen tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen, dat als winnaar van de play-offs al vroeg in Europa onderuit ging tegen Aberdeen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen