Blind voelt waardering en hoopt op komst Eto'o

11 augustus 2014, 10:18

Daley Blind maakte afgelopen zondag, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (4-1 winst), zijn rentree bij Ajax. De linksachter annex controlerende middenvelder maakte furore in Brazilië en wordt daardoor begeerd door diverse clubs uit het buitenland. Toch is hij naar eigen zeggen alleen met Ajax bezig. "Ik focus me gewoon op Ajax, omdat ik hier gelukkig ben. Als er wat komt, ga ik er pas over nadenken."

"Het is na mijn vakantie in ieder geval heerlijk voor om weer voor Ajax te spelen. Het is niet de minste club en ik heb me erop ingesteld na het WK", sprak Blind tegen NU.nl. De Oranje-international ziet dat zijn prestaties in Zuid-Amerika wat hebben losgemaakt: "Ik merk wel dat ik na het WK meer aanzien heb en nog belangrijker voor de ploeg kan zijn. Het publiek waardeert me ontzettend en dat doet me goed."

Na een periode van rust begint Blind weer met frisse moed aan het nieuwe seizoen: "De vakantie heeft me goed gedaan, het was echt lekker om even aan andere dingen dan voetbal te denken. Ik voel me sterk, heb weinig aan kracht ingeleverd", aldus Blind, die een duidelijke doelstelling heeft: "PSV heeft ook een goede ploeg, maar wij moeten durven uitspreken dat we voor de vijfde landstitel op rij gaan. We zijn misschien wel favoriet."

Misschien komt Samuel Eto'o Ajax helpen om de landstitel in de wacht te slepen. Mooi, vindt Blind: "Het is een superspits die ontzettend veel heeft gewonnen en bij veel mooie clubs heeft gespeeld. Ik weet niet hoe hij de planning van zijn carrière ziet, maar wij kunnen alleen maar heel veel van hem leren. Het is een fantastische speler die iets toevoegt aan het team, als hij tenminste komt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen