Veltman: "Tegen Van Persie of Robben leer je wel verdedigen"

12 augustus 2014, 08:33

Joël Veltman maakte deze zomer deel uit van de WK-selectie van Oranje. Na de succesvol verlopen mondiale eindronde genoot de centrale verdediger van een vakantie. Maandagavond speelde hij weer zijn eerste wedstrijd, in dienst van Jong Ajax. De international kijkt terug op een leerzaam WK en kan niet wachten om weer zijn rentree in de hoofdmacht van Ajax te maken.

Meteen na het afgelopen seizoen bereidde Veltman zich voor op het WK, waardoor hij toen niet echt rust kon pakken. Dat deed hij dus na terugkomst uit Brazilië. "De staf zei ook: pak maar lekker je rust. Mentaal voelde ik me na de vakantie heel goed en conditioneel had ik nauwelijks iets ingeleverd. En de vetmeting zat wel goed", zegt de Ajacied in De Telegraaf. "Voor het eerst sinds de jeugd had ik het gevoel dat ik even helemaal niks moest doen, behalve een paar stabiliteitsoefeningetjes en opdrukken."

Het WK was een zeer leerzame ervaring, geeft de 22-jarige Veltman aan: "Ik heb op het WK veel geleerd. Door mijn reserverol stond ik in de grote partijen altijd tegen Robin van Persie of Arjen Robben. Als die één-tegen-één met je komen, leer je wel verdedigen", stelt de verdediger. Op dit moment speelt Mike van der Hoorn in het eerste elftal op zijn positie, maar Veltman wil snel terugkeren. Hij speelde met de beloften een helft tegen Telstar (3-0 winst). "Het is heerlijk om weer op het veld te staan en door het WK had ik wel een superconditie."

Dat Veltman een goede conditie heeft, kan hij wel verklaren: "Louis van Gaal zei het op een gegeven moment ook: de reserves worden conditioneel beter dan de basisspelers. De dag na de wedstrijd hadden wij telkens een heel zware training en dat was wel pittig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen