Rutten kijkt uit naar duel met Heerenveen en looft Te Vrede

14 augustus 2014, 16:50   Bijgewerkt: 14 augustus 2014, 18:43

Voor Fred Rutten staat er morgen (vrijdag) het eerste competitieduel als trainer van Feyenoord in De Kuip op het menu. De oefenmeester, die zondag met zijn nieuwe werkgever de drie punten meenam uit Den Haag, heeft zin in de ontmoeting met sc Heerenveen. "Ik kijk er naar uit", aldus Rutten.

Feyenoord won zondag van ADO Den Haag, maar gemakkelijk ging het niet voor de equipe uit Rotterdam. Toch zag Rutten genoeg positieve dingen in de Hofstad. "Vooral de drive waarmee deze groep op het veld staat, is heel goed om te zien", vertelt de keuzeheer op de website van zijn werkgever. "Bovendien hebben we nadat we tegenover tien man kwamen te staan geen kans meer weggegeven. Dat is moeilijker dan het lijkt. Als coach heb ik veel wedstrijden gezien waarin een ploeg die met tien kwam te staan nog twee of drie kansen wist te creëren of zelfs wist te winnen."

Rutten richt zich de komende tijd op het inslijpen van automatismen in zijn ploeg. "Zo weet Elvis Manu niet wat bijvoorbeeld Bilal Basa?ikoglu in bepaalde situaties gaat doen", stelt Rutten. "Dat is logisch, omdat sommige jongens pas kort bij elkaar zijn. Wat dat betreft is het positief dat ik de ploeg op het trainingsveld langzaam zie groeien, al zie ik dat het liefst nog sneller gaan. Dat is een proces dat ik liever gisteren dan vandaag afrondt, zodat we de volgende stap kunnen zetten."

Rutten kiest vrijdag tegen de Friezen waarschijnlijk voor Mitchell Te Vrede in de spits. De aanvaller maakte tegen ADO in de slotfase de enige treffer en bezorgde zijn team zodoende de overwinning. "De manier waarop Mitchell omgaat met alle krachtenvelden die rondom zijn persoon spelen, vind ik knap", looft Rutten. "Hij blijft heel stoïcijns doen wat hij moet doen: hard werken en scoren. Ik ben heel tevreden over hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen