Saymak schiet Zwolle in extremis langs Dordrecht

16 augustus 2014, 22:01

PEC Zwolle heeft zaterdagavond ten koste van FC Dordrecht ook haar tweede wedstrijd van het nieuwe seizen weten te winnen. De eerste Eredivisiewedstrijd sinds 1995 aan de Krommedijk eindigde voor de thuisploeg in mineur: 1-2. Door doelpunten van Ryan Thomas en Giovanni Korte leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar Mustafa Saymak bezorgde zijn ploeg in de blessuretijd alsnog de zege.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Korte met zijn tweede doelpunt van het seizoen voor een feeststemming aan de Krommedijk. Dordrecht profiteerde optimaal van de man-meer-situatie die even daarvoor was ontstaan na een rode kaart voor Bart van Hintum. De thuisploeg ging op zoek naar meer, maar het was Saymak die op aangeven van debutant Tomas Necid het thuispubliek uiteindelijk in rouw dompelde.

Na rust was met name de thuisploeg dreigend, maar grote mogelijkheden op de gelijkmaker bleven lang uit. Tien minuten voor tijd nam de wedstrijd plots een verrassende wending. Van Hintum had al geel op zak voor tijd rekken en de rechtsback mocht na een charge op Rihairo Meulens gaan douchen van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Dordrecht profiteerde een minuut later uit de kluts via Korte, maar Zwolle pakte in blessuretijd toch het volle pond en staat voorlopig tweede achter koploper PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen