Hiddink heeft plek voor Pieters in voorlopige selectie Oranje

20 augustus 2014, 12:07   Bijgewerkt: 20 augustus 2014, 12:46

Guus Hiddink heeft Erik Pieters opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Italië en en EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Ook Gregory van der Wiel, Jeroen Zoet en Rafael van der Vaart maken deel uit van de 25-koppige voorselectie van Oranje. Terence Kongolo en Jonathan de Guzman ontbreken. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. 

Pieters ontbrak in de laatste selecties van Louis van Gaal, maar krijgt onder Hiddink mogelijk een nieuwe kans. De linksback van Stoke City maakte deze zomer geen deel uit van de Nederlandse equipe in Brazilië omdat Van Gaal de voorkeur gaf aan andere spelers. Ook Gregory van der Wiel en Rafael van der Vaart ontbraken. Het duo moest het wereldkampioenschap door blessures noodgedwongen laten schieten. Ook Jeroen Zoet, die in de laatste afvalronde in aanloop naar het WK afviel, zit in de voorselectie van Guus Hiddink.

De kersverse bondscoach heeft geen goed nieuws voor Jonathan de Guzman en Terence Kongolo. Beide spelers zitten niet in de voorselectie. Zowel De Guzman als Kongolo maakte deze zomer minuten met Oranje op het WK.

Hiddink zal op vrijdag 29 augustus zijn definitieve selectie bekendmaken. Op donderdag 4 september speelt het Nederlands elftal een oefeninterland in en tegen Italië. Vijf dagen later, op dinsdag 9 september, begint de ploeg van Hiddink aan de kwalificatie voor het EK van 2016. Oranje start met een uitwedstrijd tegen Tsjechië.

Volledige voorselectie Oranje: 

Daley Blind (Ajax), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Leroy Fer (Norwich City/QPR), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Newcastle United), Nigel de Jong (AC Milan), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Kuijt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Bruno Martins Indi (FC Porto), Robin van Persie (Manchester United), Erik Pieters (Stoke City), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Galatasaray),Rafael van der Vaart (HSV), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Georginio Wijnaldum (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen