Ajax klopt na vertrek Blind in Friesland aan voor andere Daley

31 augustus 2014, 09:13   Bijgewerkt: 31 augustus 2014, 11:39

Het kan zomaar eens zo zijn dat de naar Manchester United vertrekkende Daley Blind bij Ajax wordt opgevolgd door een naamgenoot. Daley Sinkgraven, vorig jaar doorgebroken in de hoofdmacht van sc Heerenveen, heeft tegenover FOX Sports bevestigd dat Ajax haar interesse in de middenvelder aan de Friese club kenbaar gemaakt heeft.

Ajax en United bereikten vrijdagavond overeenstemming over een transfersom van 17,5 miljoen euro voor Blind, waardoor de Amsterdammers naarstig op zoek zijn naar een vervanger voor de international van Oranje. Sinkgraven, ook een linksbenige middenvelder, lijkt hiervoor een voorname kandidaat te zijn. Dit beaamde de speler van Heerenveen zelf na afloop van de 3-1 zege op FC Utrecht, maar nadat hij hoorde dat manager spelerszaken Hans Vonk had gezegd dat Ajax zich nog niet officieel gemeld had voor hem, wilde hij er weinig meer over zeggen.

Ajax had de naam van Sinkgraven al op haar lijstje staan, maar kwam niet in actie omdat Blind nog bij de landskampioen onder contract stond. Nu hij naar Manchester gaat vertrekken, heeft Ajax zich in Friesland gemeld. "Het is natuurlijk een groot compliment als Ajax interesse heeft. Er kwam wel een glimlach op mijn gezicht toen ik het hoorde", aldus Sinkgraven, die bevestigde dat de Ajacieden zich voor hem hebben gemeld, maar zich daarna vooral stilhield.

Heerenveen-coach Dwight Lodeweges hoopt, zowel voor de speler als de club uit Friesland dat Sinkgraven blijft: "Misschien moet ik wel met twee vuisten op tafel slaan. Ik spreek ook uit eigen belang, maar als hij een of twee seizoenen blijft, is hij sterker en ervarener en klaar voor de volgende stap. Bang dat hij geen nieuwe kansen krijgt, hoeft Daley niet te zijn. Hij is zo goed, dat hij altijd kansen krijgt."

Het zou behoorlijk toevallig zijn als Blind wordt opgevolgd door een naamgenoot: Daley voor Daley. "Dat is wel uniek ja, volgens mij", lachte Sinkgraven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen