Van Ginkel kiest voor Milan: "Ajax was een overweging"

2 september 2014, 11:28

Ajax moest de hoop op de komst van Marco van Ginkel laten varen, omdat de middenvelder zijn keuze op een overstap van Chelsea naar AC Milan liet vallen. Het was een bewuste keuze van de 21-jarige speler om in het buitenland te blijven, zo heeft hij aan het in het Algemeen Dagblad. "Met alle grote Nederlandse clubs was er contact, maar toch kies ik er bewust voor om in een grote buitenlandse competitie te blijven."

Het is geen geheim dat Van Ginkel het liefst bij Chelsea wilde blijven. "Dat klopt, ik wilde blijven, had Milan aanvankelijk afgezegd. Maar vorige week werd duidelijk dat Chelsea me waarschijnlijk niet zou inschrijven voor de Champions League. Toen ben ik opnieuw met mensen gaan praten wat nou wijsheid was. Milan wilde nog steeds, ze bleven maar bellen. En uiteindelijk ging ik om", legt de middenvelder uit.

Vooral in Nederlander waren er ook kapers op de kust voor Van Ginkel. "Met alle grote Nederlandse clubs was er contact", geeft de oud-speler van Vitesse aan. "Ajax, met Champions Leaguevoetbal erbij, was een overweging. Maar toch kies ik er bewust voor om nu in een grote buitenlandse competitie te blijven spelen. Milan speelt nu geen Champions League, maar ik zou dit toch geen tweederangsclubje willen noemen", aldus Van Ginkel, die weet wat voor rol hij in de modestad krijgt: "De rechtshalfpositie wordt mijn plek en dat vind ik een lekkere positie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen