Miyaichi is gegroeid: "Bij Feyenoord was ik nog een kind"

5 september 2014, 08:55

Ryo Miyaichi werd donderdagmiddag officieel welkom geheten bij FC Twente, dat hem dit seizoen van Arsenal huurt. De Japanner maakte in 2011 furore in het shirt van Feyenoord en hoopt dit jaar weer zijn klasse te laten zien op de Nederlandse velden. Hij sluit een lastige periode af en is erop gebrand om belangrijk te zijn voor zijn nieuwe werkgever.

"Het is een moeilijke periode geweest", zegt Miyaichi in De Telegraaf. De Japanner werd de afgelopen jaren, bij Arsenal en tijdens zijn uitleenperiodes bij Bolton Wanderers en Wigan Athletic, geteisterd door blessures en speelde mede daarom weinig wedstrijden. "Maar ik heb van die mindere momenten ook veel geleerd. En bij Arsenal trainde ik bijvoorbeeld dagelijks met de beste spelers ter wereld. Voor mijn ontwikkeling als voetballer is dat heel goed geweest."

Miyaichi overwoog oog een terug naar De Kuip, zo geeft hij aan: "Feyenoord had in juli al belangstelling, maar FC Twente werd op het laatste moment als enige club echt concreet. Hier kan ik mijzelf ontwikkelen. Ik denk dat ik sterker ben dan vier jaar geleden, heb meer zelfvertrouwen", verzekert de Japanse vleugelaanvaller, die de afgelopen jaren gegroeid zegt te zijn: "Toen ik bij Feyenoord speelde was ik nog een kind. Nu ben ik volwassen, al ben ik nog altijd slechts 21 jaar. Of ik al een echte man ben? Bijna, haha..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen