Van de Looi: "De kern is goed, maar de selectie is te smal"

11 september 2014, 10:06

Van een brede selectie is allerminst sprake bij FC Groningen. Althans, dat vindt Erwin van de Looi. De coach zag dat er tijdens de afgelopen transferwindow weinig in Groningen gebeurde op de transfermarkt, vooral toen Filip Kostic en Stefano Magnasco uit het Noorden vertrokken. "Dat is geen verwijt naar de clubleiding, want ze hebben er alles aan gedaan", vindt de coach wel.

De kwaliteit is volgens Van de Looi het niet het manco in de selectie van de Groningers, maar kwantiteit wel. "Mimoun Mahi hebben we erbij voor de lange termijn, maar we hadden er echt twee à drie directe versterkingen bij willen hebben. Iedereen bij de club vindt dat de kern goed is, maar deze selectie is wel wat te smal. We moeten niet te veel blessures krijgen en ook voor de concurrentie in de groep was het goed geweest als er spelers bij waren gekomen", beseft de trainer.

De spoeling is met name in de defensie dun, vindt Van de Looi. De coach kan niet beschikken over de geblesseerde Lorenzo Burnet (heup) en Martijn van der Laan (lies). "We zitten nu niet zo dik in de verdedigers. Ook Nick Bakker zijn we nog wel even kwijt. Hij revalideert van een kruisbandblessure, maar heeft toch weer pijn in die knie gekregen. Een MRI-scan gaf geen uitsluitsel, dus deze week ondergaat Nick een kijkoperatie. Mocht er weer iets zijn met die kruisband, dan wordt hij daar gelijk aan geholpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen