De Boer: "Drie keer op rij verliezen is geen optie"

12 september 2014, 15:26   Bijgewerkt: 12 september 2014, 16:20

Frank de Boer had aan de start van interlandonderbreking een zure smaak in zijn mond, na de competitienederlagen tegen PSV (1-3) en FC Groningen (2-0). De coach van Ajax hoopt dat zijn ploeg weer snel het goede gevoel kan terugvinden en een thuisoverwinning op Heracles Almelo kan daar zaterdagavond een zeer goed middel voor zijn. De Boer hoopt dat Ajax lering trekt uit de vorige wedstrijden en denkt dat de selectie er fysiek goed voor staat.

Er moeten leiders opstaan bij Ajax, in een periode met twee nederlagen op rij. De Boer vindt dat met name captain Niklas Moisander deze taak moet vervullen. "Maar ik denk ook aan Lasse Schöne, vanwege zijn rol op het veld en zijn leeftijd. En cultuurbewakers als Davy Klaassen en Joël Veltman. Zij hebben toch al vrij veel ervaring", zegt De Boer op de website van zijn werkgever. "Je hebt ook verschillende soorten leiders. De fysiek sterke, de beste speler op het veld, maar ook iemand die het goed kan verwoorden."

Wat ging er tegen PSV en Groningen fout bij Ajax? Dat was een vraag die op het gebruikelijke perspraatje aan De Boer werd gevraagd. "Heel naïef verdedigen", antwoordde de keuzeheer van Ajax. "Daar heb ik de jongens ook op aangesproken. Dat mag niet op dit niveau. Van die zeven, kwamen er vijf voort uit verkeerde keuzes", aldus de trainer van de regerend kampioen.

Er komt een periode met veel wedstrijden aan, aangezien Ajax op drie fronten (competitie, beker en Champions League) acteert. "We zijn er fysiek klaar voor", verzekert De Boer. "Hopelijk zetten we een paar goede resultaten neer waardoor we in een flow komen", stelt de coach van de Ajacieden, die het met Heracles opneemt tegen de rode lantaarndrager van de Eredivisie: "Zij hebben niks te verliezen en zitten in een benauwde situatie. Maar drie keer op rij verliezen is voor ons geen optie", besluit De Boer, die zich woensdag opmaakt voor Paris Saint Germain.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen