Hazard: "Dat Ajax concreet was, weet ik nog goed"

Ger
16 september 2014, 14:19

Eden Hazard heeft zich de afgelopen maanden bij Chelsea ontpopt tot een van de nieuwe sterren in de Premier League. De Belgische international doorliep de jeugdopleiding van Lille, maar het had ook gekund dat hij in Nederland tot bloei was gekomen. Als twaalfjarige junior waren namelijk Ajax en PSV geïnteresseerd.

"Dat Ajax concreet was, weet ik nog goed. Ik was twaalf jaar en deed met mijn toenmalige amateurclub (Royal Stade Brainois, red) mee aan een toernooi bij Standard Luik", aldus Hazard tegen Voetbal International. "Volgens mij speelde ik wel aardig, want Ajax - een van de andere deelnemers - deed wat navraag. Maar goed, het is er uiteindelijk niet van gekomen. Twee jaar later vertrok ik naar de jeugdopleiding Lille."

"De Nederlandse opleiding is wel vergelijkbaar met de Franse; in die zin dat ze waarde hechten aan dezelfde elementen, technische en tactische vaardigheden, het collectieve spel. Met onder anderen Dries Mertens praat ik er wel eens over; hij is net als ik een vleugelaanvaller. Ook Dries is altijd positief over zijn jaren in Nederland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen