Paris SG-coach Blanc: "Ajax is een mythische club"

16 september 2014, 19:40

Laurent Blanc, de trainer van Paris Saint Germain, is vol lof over Ajax. "Als je hier het stadion binnen loopt, besef je hoe groot deze club was en is. Ajax is een mythische club", zegt de Franse oefenmeester tegen het ANP. Ajax krijgt woensdag in de eerste speelronde van de Champions League in de Amsterdam ArenA bezoek van Paris SG.

Blanc heeft zich goed laten informeren door Gregory van der Wiel, kind van Ajax maar inmiddels twee jaar speler van Paris SG. "Hij heeft ons veel over de spelers en het systeem verteld. Maar we hebben natuurlijk ook veel video's gekeken, dus we kennen de filosofie. Ajax kan ons wat dat betreft niet verrassen", vervolgt Blanc.

Ajax-coach Frank de Boer rekent Paris SG tot de titelkandidaten in het miljoenenbal. Blanc: "Dat is goed om te horen. Het is een feit dat PSG door de goede spelers en de resultaten meer erkenning krijgt. Het wordt uiteraard moeilijk om de cup te winnen. Ons doel is om zo ver mogelijk te komen en wat mij betreft betekent dat de beker winnen. Maar dat willen zoveel clubs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen