Groep E: Bayern laat langs City, AS Roma haalt uit

17 september 2014, 22:58   Bijgewerkt: 17 september 2014, 23:30

Bayern München heeft de topper in groep E van de Champions League tegen Manchester City op de valreep gewonnen. Jérôme Boateng maakte woensdag in blessuretijd het beslissende doelpunt in de Allianz Arena: 1-0. AS Roma keerde na vier jaar terug op het hoogste clubniveau van Europa, maar hoefde duidelijk niet te wennen. De Italianen rolden in het eigen Stadio Olimpico CSKA Moskou met 5-1 op.

Bayern was in Zuid-Duitsland de betere ploeg tegen Manchester City, maar leek dat niet in de score te kunnen uitdrukken. Ook niet nadat Arjen Robben een kwartier voor tijd was ingevallen. De Nederlandse aanvaller was op de bank begonnen omdat hij nog maar kort is hersteld van een enkelblessure. Franck Ribéry, de andere sterspeler van der Rekordmeister, was vanwege een kwetsuur aan de knie helemaal afwezig in het elftal van coach Pep Guardiola.

Robben probeerde in de slotfase een strafschop te forceren, maar een vermeende overtreding van Fernandinho bleek te licht om de bal op de stip te leggen. In de extra tijd kwam de verlossende 1-0 er dan toch voor Bayern. De aanval werd opgezet door Robben, al duurde het in de rommelige situatie even voordat de treffer daadwerkelijk viel. Uiteindelijk haalde Boateng met rechts uit en via het lichaam van Mario Götze verdween de bal in het Engelse doel. Manchester City kon direct antwoorden, maar een mogelijkheid van Sergio Agüero leverde geen treffer op.

Juan Manuel Iturbe opende binnen zes minuten de score. De van Hellas Verona overgenomen Argentijn kwam oog in oog te staan met CSKA-keeper Igor Akinfeev na een steekpass van Gervinho. Vier minuten later waren de rollen bij de 2-0 omgedraaid en was Iturbe de aangever en Gervinho de afmaker. Opvallend was de tijd die de Ivoriaan kreeg om de bal aan te nemen.

Ook daarna bleef het een gatenkaas bij CSKA Moskou, waarvan Roma binnen tien minuten verder profiteerde door toedoen van Maicon en opnieuw Gervinho (4-0). Routinier Francesco Totti was bij beide treffers de aangever. In de tweede helft gingen de Italianen aanvankelijk vrolijk verder met doelpunten vergaren. Onder druk van invaller Alessandro Florenzi kopte Sergei Ignashevich de bal in de vijftigste minuut in eigen doel. Daarna haalde Roma de voet van het gaspedaal. In de slotfase lag het duel in Rome even stil omdat er vuurwerk werd afgestoken op de tribunes. Na de hervatting redde oud-VVV'er Ahmed Musa de eer voor de Russische bezoekers (5-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen