Cillessen over Klassieker: "Normaal met elkaar omgaan"

19 september 2014, 09:02

Jasper Cillessen wordt tijdens de Klassieker van komende zondag tegen Feyenoord niet ingeschoten door Kenneth Vermeer, zoals dat tijden lang het geval was. De voormalig Ajax-reserve staat tegenwoordig onder de lat bij aartsrivaal Feyenoord. Zodoende staat Cillessen tegenover zijn voormalig concurrent. "Kenneth was te goed om hier op de bank te zitten", zegt de goalie van Ajax in aanloop naar het duel in De Kuip.

"Ik heb hem met een dubbel gevoel gefeliciteerd'', zegt Cillessen op Ajax.nl over de beladen transfer van Vermeer. "Het was een gewaagde overstap. Ik wist dat hij weg wilde, want hij wilde spelen. We kennen allemaal zijn kwaliteiten, hij kan verschrikkelijk goed keepen", aldus de eerste doelman van de Ajacieden. Hij zou zelf niet van zijn oude club NEC naar rivaal Vitesse zijn gegaan, denkt hij. "Nee, nooit. Maar dat kan ik nu makkelijk zeggen. Ik had het geluk dat ik nooit voor die keuze heb gestaan.''

Cillessen was afgelopen zomer in Brazilië de eerste doelman van Oranje. Dat heeft hem goed gedaan, zegt hij zelf. "Ik ben rustiger, meer volwassenen en heb meer meegemaakt waardoor ik situaties sneller herken en me minder snel gek laat maken. Voor mijn gevoel heb ik het goed voor mekaar", glimlacht de sluitpost. 

De doelman van Ajax hoopt op een sportieve klassieker, ondanks de enorme rivaliteit. "Die zit vooral bij de achterban", zegt hij. "Uiteraard willen wij altijd winnen van Feyenoord, maar we zien elkaar ook weer bij het Nederlands elftal. We moeten normaal met elkaar omgaan. Na de wedstrijd moeten we elkaar de hand kunnen schudden, wat in mijn beleving ook bij sport hoort."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen