Van Rhijn: "Ik ben 23, maar hoor bij de ervaren spelers"

27 september 2014, 12:06

Ricardo van Rhijn is sinds het vertrek van Gregory van der Wiel naar Paris Saint Germain een vaste kracht in de defensie van Ajax. De verdediger draait al enkele jaren mee in de Eredivisie en weet wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau. Van Rhijn heeft een andere rol gekregen binnen de selectie, zo zegt hij op de clubsite.

"Ik ben nog maar 23, maar qua ervaring hoor ik nu zeker in de bovenste groep thuis. De jongere spelers stappen nu vaker op mij af als ze een vraag hebben of ergens mee zitten. Ook dat hoort bij mijn status. Ik sta daarvoor open en ik help graag", zegt Van Rhijn, die bij Ajax jaarlijks de beste spelers ziet vertrekken. "Het is steeds hetzelfde liedje. En elke keer heeft het toch ook weer impact op de groep die achterblijft. Je hebt met z'n allen even nodig om daar overheen te groeien, te wennen aan het feit dat die jongens er niet meer zijn, tot er uiteindelijk een nieuw evenwicht ontstaat."

De rechtsback was vorige week in de Klassieker nog van grote waarde voor Ajax. Van Rhijn schoot al vroeg in het duel een vrije trap in het doel van Feyenoord, waardoor de Amsterdammers de drie punten meenamen uit Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen