Van Schaik: "Geld Van Seumeren maakte een beetje lui"

28 september 2014, 11:54

Wilco van Schaik is al een aantal jaren aan het puinruimen bij FC Utrecht. Jarenlang is er in de Domstad op financieel vlak gerommeld en de algemeen directeur is aardig op weg om schoon schip te maken. Het is aan geldschieter Frans van Seumeren te danken dat de club nog bestaat, gaf Van Schaik aan.

"Wij moeten de puinhopen van het verleden opruimen", sprak Van Schaik in het FOX-progamma 'De Tafel van Kees'. "Toen ik drie seizoenen geleden begon, sloten wij af op elf miljoen euro verlies per jaar zonder transfers. Destijds zat er al 35 miljoen euro privégeld van Frans van Seumeren in. Zonder Van Seumeren had de club al failliet geweest", vervolgde de algemeen directeur.

Het doel van Utrecht is om vanaf volgend jaar 'break-even' te draaien, zei Van Schaik. "Dan is er een fundament en van daaruit willen we verder gaan bouwen", aldus de directeur, die vond dat het geld van Van Seumeren niet alleen positieve gevolgen had voor de club: "Als je het er van de bovenkant in gooit, gaat het aan de onderkant vanzelf lopen. Ik denk dat het geld een beetje lui heeft gemaakt en dat iedereen daarom niet zo hard liep en iedereen dacht: Frans doet het toch wel."

Komende seizoen wil FC Utrecht het verlies inkrimpen naar drie miljoen euro. "En dan moeten we daarna richting het nulpunt komen. Mede door de verkoop van Mike van der Hoorn en Jens Toornstra hoeft er geen geld meer in van Frans. Financieel gezien kunnen we nu zelf onze broek omhoog houden, maar we zijn er nog niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen