Van Rhijn leeft op: "Ik belandde in een negatieve roes"

29 september 2014, 10:13

Ricardo van Rhijn is één van de meest opvallende Ajacieden van de afgelopen weken. Een week nadat hij het winnende doelpunt maakte in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (0-1), was de rechtsback ook tegen NAC Breda trefzeker. De goals zijn een gevolg van het feit dat hij goed in zijn vel zit, zegt hij in De Telegraaf.

Van Rhijn brak in 2012 door bij Ajax en leek een grote toekomst voor zich te hebben, maar kreeg te maken met een terugslag. "Het is een zware tijd geweest", geeft hij toe. "Ik denk dat de druk die ik mezelf oplegde het probleem was. Die was te hoog. Ik eiste te veel van mezelf en legde de nadruk voornamelijk op de dingen die ik niet goed deed. Daardoor kwamen de positieve punten niet meer automatisch terug in mijn spel. Ik belandde in een negatieve roes, waardoor het een tijd lang niet goed genoeg was."

"Het geloof dat de staf in me hield door me te laten staan, heeft ervoor gezorgd dat ik er bovenop ben gekomen. Ik heb mijn contract verlengd tot 2018, de trainer spreekt zijn vertrouwen in me uit en ik heb door keihard te werken de opgaande lijn te pakken. De toekomst ziet er een stuk zonniger uit dan een tijdje geleden", stelt hij.

Belangrijk is nu om deze lijn door te trekken, benadrukt de 23-jarige rechtervleugelverdediger. "Ik moet zorgen dat ik een zekerheidje word voor mezelf en voor het team, dat mijn ploeggenoten op me kunnen bouwen. Als ik de komende twee, drie weken slecht speel, ben ik bijna weer terug bij af. En dat ga ik voorkomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen