Mooie test voor PSV, sleutelwedstrijd voor Feyenoord

2 oktober 2014, 16:06   Bijgewerkt: 2 oktober 2014, 16:14

PSV en Feyenoord maken zich op voor een nieuw Europees avondje. Het contrast tussen beide Nederlandse clubs is groot, beide ploegen verkeren in een compleet andere situatie. PSV heeft drie punten op zak, Feyenoord staat nog met lege handen. De Eindhovenaren willen de zure nasmaak van de nederlaag bij sc Heerenveen (1-0) wegspoelen, terwijl de Rotterdammers de lijn van de 0-4 uitzege op Go Ahead Eagles juist willen doortrekken. PSV gaat om 17.00 uur op visite bij Dinamo Moskou, Feyenoord ontvangt Standard Luik om 19.00 uur in de eigen Kuip.

PSV wil zich bewijzen tegen 'mooie tegenstander'

Met Dinamo treft PSV de huidige nummer drie van de Russische competitie. Het is geen ploeg in vorm, aangezien de Moskovieten vorige week in de beker werden geëlimineerd door tweedeklasser Shinnik Yaroslavl en er afgelopen weekend in eigen huis niet gewonnen werd van Kuban Krasnodar (2-2). In Europa is de Russische equipe al wel zes duels ongeslagen. Dinamo won haar eerste groepsduel met 1-2 bij Panathinaikos. In de gelederen van Dinamo bevindt zich een aantal bekenden van de Eredivisie: Alexander Büttner (ex-Vitesse), Balazs Dzsudzsak (ex-PSV), Stanislav Manolev (ex-PSV), Fedor Smolov (ex-Feyenoord) en Douglas (ex-FC Twente). Büttner is niet helemaal okselfris en wordt waarschijnlijk gespaard, hij kampt met een hoofdblessure.

Feyenoord op jacht naar ultieme beloning en tweede plaats

Standard Luik vaart min of meer in hetzelfde schuitje als Feyenoord. In de competitie (achtste plaats) laten de resultaten te wensen over, maar een tweede plaats in de groepsfase van de Europa League is zeker een realistisch doel. Zeker na de 2-0 overwinning op het Kroatische NK Rijeka, een tegenstander die Feyenoord ook nog zal ontmoeten. Sevilla, vorig seizoen de winnaar van de EL, is de torenhoge favoriet voor de groepswinst, Feyenoord en Standard openen de jacht op de tweede plaats. De onderlinge confrontaties tussen beide ploegen, twee volksclubs die beiden gekenmerkt worden door hun fanatieke aanhang, zijn van cruciaal belang. Oud-Ajacied Eyong Enoh is nog niet speelgerechtigd voor de Rouches, de Nederlandse linksachter Ronnie Stam is geblesseerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen