Serero is op tijd terug: "Ajax is het allerbelangrijkste"

7 oktober 2014, 08:08

Ajax-coach Frank de Boer verwachtte aanvankelijk dat Thulani Serero volgende week niet op de afsluitende training voor de uitwedstrijd tegen FC Twente aanwezig zou kunnen zijn, maar de Zuid-Afrikaanse middenvelder benadrukt dat hij tijdig teruggekeerd zal zijn van de interlandverplichtingen. "Ik speel met Zuid-Afrika uit en thuis tegen Congo, maar zorg dat ik op tijd terug ben. Ajax is voor mij het allerbelangrijkste."

Afgelopen zondag stond Serero in het thuisduel met PEC Zwolle (0-0) als controlerende middenvelder geposteerd. "Voor mij was het niet vreemd om als verdedigende middenvelder te spelen", laat de speler in kwestie optekenen in De Telegraaf. "Ik heb dat in Jong Ajax ook gedaan. Het kon nog wel een stuk beter, maar ik denk dat het redelijk goed ging. Niki Zimling en Nick Viergever zijn meer ervaren op deze positie, zijn goede spelers, maar moeten nog even wennen. Dat moet iedereen begrijpen en die tijd verdienen ze", vindt de Zuid-Afrikaan.

Serero wil niet vergeleken worden met de vertrokken Daley Blind, die door zijn oud-ploeggenoot geroemd wordt. "Hij was heel belangrijk voor het team. Maar ik ben anders dan Daley. Als de trainer en het team me daar nodig hebben, sta ik er. Als ik het defensieve werk moet doen, doe ik dat. Ik heb veel tackles gemaakt, omdat ik het me op die plek niet kan permitteren de bal te verliezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen