Sneijder: "Nederlandse pers blij als wij verliezen"

10 oktober 2014, 10:44

Wesley Sneijder vindt dat er in Nederland wat overdreven is gereageerd op de nederlaag in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Oranje verloor vorige maand met 2-1 in Praag en dat resultaat leidde tot een golf van kritiek op de ploeg én de nieuwe bondscoach Guus Hiddink.

Tijdens en na het succesvol verlopen wereldkampioenschap in Brazilië kon Oranje niet stuk, na de nederlaag in Praag lijkt alles ineens anders. Daar verbaast Sneijder zich over. "In de rest van de wereld hebben wij nog steeds hetzelfde imago. Daar is niet veel aan veranderd na een nederlaag tegen Tsjechië. Door de ondergrens gezakt? Ik vind dat wel meevallen. Nederlanders houden nu eenmaal van zeiken. Het lijkt wel alsof de journalisten blijer zijn als wij verliezen dan wanneer we met 5-0 hadden gewonnen van Tsjechië. Wat hadden jullie dan moeten schrijven? Dan valt er weinig te zeiken. Nu hebben jullie meer stof. Ik snap dat jullie geen supporters zijn, dat hoeft ook niet, maar jullie vinden het prettig als er veel sores rondom Oranje is", zegt hij in Metro.

Sneijder ligt daar niet wakker van. "In twaalf jaar tijd heb ik veel van dit soort momenten meegemaakt. De ene keer kan het niet op qua imago en even later is het weer weg. En als je verliest worden er altijd andere zaken bijgehaald. Maar wij bemoeien ons niet met de randzaken, dat heeft geen zin. Wij houden het bij voetbal. Als we van Kazachstan en IJsland winnen is iedereen die nederlaag tegen Tsjechië weer vergeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen