"De KNVB is de laatste die iets over Hiddink mag zeggen"

20 oktober 2014, 00:09

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, stelde onlangs de bedenkelijke prestaties van het Nederlands elftal 'sneller, scherper en kritischer dan normaal' geëvalueerd zullen worden met Guus Hiddink. Bert van Marwijk, tot 2012 de keuzeheer van Oranje, vindt echter dat de voetbalbond het niet kan maken om de slechte prestaties geheel op het conto van de bondscoach te schrijven.

"De KNVB is de laatste die iets over Hiddink mag zeggen", sprak Van Marwijk zondagavond bij het NOS-programma Studio Voetbal. "Ze hebben twee jaar de tijd gehad om een nieuwe bondscoach te vinden. Ze kregen de kans om een jongere trainer aan te stellen, in de persoon van Ronald Koeman, die zelf ook graag wilde. Maar ze hebben bewust gekozen voor een routinier als Hiddink en dan moet je dus niet na drie wedstrijden, met één punt minder dan Duitsland, al met hem gaan evalueren."

"Slechts één man kan Hiddink ontslaan en dat is Hiddink zelf", vervolgt de oud-bondscoach, die zelf na het EK 2012 in de clinch lag met Van Oostveen. De KNVB-directeur stelde destijds, tot onvrede van Van Marwijk, dat de Oranje-internationals niet fit genoeg zouden zijn geweest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen