Ajax onder 19 oogst lof met spel tegen Barcelona

22 oktober 2014, 09:42

Het elftal van Ajax voor spelers onder de 19 jaar leverde dinsdag een knappe prestatie. De Amsterdamse talenten maakten indruk tegen FC Barcelona. Uiteindelijk werd er, na een rode kaart voor een Ajacied, met 2-2 gelijkgespeeld in Catalonië. Het kon Johan Cruijff zeker bekoren: "Ik heb genoten. En hoe..."

Het talentvolle team van trainer Frank Peereboom ging brutaal met 0-2 aan de leiding in Barcelona, dankzij treffers van Adham El Idrissi en Damian van Bruggen. De Telegraaf zette wat reacties van prominenten op een rijtje. "Het was voor mij geen verrassing dat FC Barcelona bij vlagen van het veld werd gespeeld", zegt Ronald de Boer in de krant. "Dit is een van de beste lichtingen, met ook nog eens vijf of zes eerstejaars A-junioren", vindt de oud-Ajacied.

Na de rode kaart voor Nathan Leyder werd de voorsprong uit handen gegeven. "Daarmee speelde Ajax Barça in de kaart. Met elf man was het gelopen koers, maar uiteindelijk moet je nog blij zijn met 2-2", aldus Ronald de Boer. Directeur Edwin van der Sar genoot ook van het duel. "Ik vond het een heel leuke wedstrijd", sprak de oud-doelman. Directeur voetbalzaken Marc Overmars was het hier roerend mee eens. "Dit is zeker een compliment voor de jeugdopleiding. Maar we moeten nog een stukje verder omhoog."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen