Fox Sports niet blij met complete top drie op zaterdag

4 november 2014, 08:47

Het programma van de Eredivisie in de afgelopen speelronde wekte nogal wat verbazing. PSV, Ajax en Feyenoord, de drie grootste en meest populaire clubs van het land, kwamen allemaal op zaterdagavond in actie. Het gevolg: het programma van een dag later, op zondagmiddag, was uiterst karig te noemen.

Betaalzender Fox Sports was niet blij met deze opmerkelijke verdeling, geeft woordvoerder Maarten van Rooijen aan in AD Sportwereld. "Wij zien het liever anders. Doordat de wedstrijden van Feyenoord en PSV voor een deel gelijktijdig waren, zie je in de cijfers duidelijk dat kijkers moesten kiezen. Dat vinden wij zonde."

"Ons uitgangspunt is altijd om één wedstrijd op vrijdag, vier op zaterdag en vier op zondag te hebben. En in een ideale wereld spelen de topclubs achter elkaar. Zonder overlap. Dat is ook voor de fans plezieriger", legt hij uit. Dat dit niet altijd kan, begrijpt hij. Zijn zender zal de situatie van afgelopen weekend dan ook niet aankaarten bij de KNVB. "De afspraken zijn duidelijk. Door midweekse wedstrijden in de beker en in Europa kan het voorkomen dat er vijf duels op zaterdag worden gespeeld, waaronder die van de drie traditionele topclubs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen