"Sneijder beloopt het niet meer en in 2016 zeker niet"

10 november 2014, 10:31

Willem van Hanegem vindt dat Guus Hiddink na het wereldkampioenschap in Brazilië de bezem door de Oranje-selectie had moeten halen. Vast blijven houden aan spelers als Wesley Sneijder en Nigel de Jong is niet verstandig, zo stelt de voormalig middenvelder in zijn wekelijkse column in AD Sportwereld.

Hiddink had volgens Van Hanegem moeten 'doorselecteren', zoals dat heet. "Ga eens op je middenveld kijken. Daar ziet Sneijder het nog uitstekend, maar hij beloopt het niet meer en over twee jaar zeker niet. De Jong, het is onze beste controleur, maar als je vooruit wil tegen landen die je kunt hebben, dan moet je eens wat anders doen. Ik had jongens als Klaassen, Fer en Clasie meteen belangrijk gemaakt. En in de spits had ik er ook een paar de wacht aan gezegd. Nu zijn oude conflicten opgeflakkerd en, geloof me, dat zijn er meer dan alleen tussen Van Persie en Huntelaar. De buitenwacht geniet er van mee en iedereen veegt zijn straat schoon."

Van Hanegem ziet de laatste weken 'hele rare dingen' gebeuren rond het Nederlands elftal. "Ik zag tot mijn grote verbazing Robin van Persie, de man die bijna nooit tijd had voor de pers, die ze bijna minachtend bejegende als er een verzoek om een interview kwam. Die Van Persie nodigt plotseling journalisten uit om eens gezellig te komen praten in Manchester over hemzelf en het Nederlands elftal. Die aandacht had hij kennelijk nodig. Dat is echt heel apart en het bewijst voor mij dat de mensen bij het Nederlands elftal de weg kwijt zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen