Luzon wordt adviseur bij Duitse zusterclub Standard

12 november 2014, 16:47

Guy Luzon werd enkele weken geleden ontslagen als trainer van Standard Luik, maar heeft niet lang naar een nieuwe baan hoeven zoeken. De Israëliër heeft een nieuwe functie gevonden. Hij blijft in verbinding staan met Standard-voorzitter Roland Duchâtelet, die woord heeft gehouden en hem als sportief consultant gestald heeft bij Carl Zeiss Jena, een zusterclub van de Rouches.

Luzon bekeek reeds een wedstrijd van Carl Zeiss Jena, dat de aanstelling van de Israëliër tegenover het Waalse Sudpresse bevestigd heeft. Hij zal het sportieve beleid van de Duitse vierdeklasser analyseren en de club, die opgekocht werd door Duchâtelet, van adviezen voorzien.

Het blijft bij een adviesrol, meer niet. "Ik denk niet dat hij overwoog hier trainer te worden. Tussen de Europa League, de Belgische hoogste klasse en de vierde klasse in Duitsland heerst immers een te groot verschil", sprak Jena-preses Lutz Lindemann, die aangaf dat hij al veel opgestoken had van Luzon. De oefenmeester werd bij Standard opgevolgd door Ivan Vukomanovic.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen