KNVB wil rapport opvragen bij FIFA: "Zelf conclusie trekken"

13 november 2014, 12:48

De KNVB neemt geen genoegen met de samenvatting van het onderzoeksrapport naar de toewijzingen van de WK's van 2018 en 2022. De bond wil het complete rapport, dat binnenskamer blijft, inzien. Dat laat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen weten op de website van de bond.

De KNVB heeft 'kennisgenomen' van de belangrijkste conclusies van het rapport, staat in de verklaring. "Belangrijker is de inhoud van het onderzoeksrapport", benadrukt Van Oostveen. "Wij zullen het rapport dan ook opvragen bij FIFA, omdat we exact willen weten wat er in staat en zelf conclusies kunnen trekken. Dat er onderzoek is gedaan, vinden we een goede zaak. Volledige transparantie is echter wenselijk, omdat de integriteit van de voetbalsport in het geding is. Een dergelijke discussie over de toewijzing is op zich al een smet op een WK waar eigenlijk iedereen reikhalzend en met plezier naar zou moeten uitkijken."

Ook Nederland en België worden genoemd in het rapport, omdat beide landen ook een poging waagden om samen het WK binnen te halen. "Dat wij zelf in de race waren voor het WK 2018 draagt zeker bij aan onze wens om het volledige rapport te zien. Wij hebben daar tijd, geld en energie ingestoken en vinden dat we inzicht moeten hebben in het onderzoek naar de bidprocedure waar we onderdeel van waren", stelt de directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen