Ajax: "Volgend jaar komen we met concreet meerjarenplan"

14 november 2014, 21:24

Ajax is op financieel gebied kerngezond, maar toch stelt de landskampioen zich op de transfermarkt terughoudend op wat betreft het kopen van nieuwe spelers. Hans Wijers, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, werd vrijdag bij de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) gevraagd naar wat Ajax nou eigenlijk van plan is met het geld op de bank.

"Volgend jaar komen we met een concreet meerjarenplan. Daarin vertellen we waar we in gaan investeren. Over dingen waar we nog over nadenken, kunnen we nu nog niets vertellen", antwoordde Wijers volgens Ajax.nl.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, vindt niet direct dat zijn club meer ervaren spelers moet halen. "Het draait om kwaliteit", legde hij uit. "De selectie in 1995 (die de Champions League won, red.) was jonger dan de huidige groep. Natuurlijk is het super om een speler als Frank Rijkaard te vinden en terug te halen, maar de praktijk leert dat heel weinig voorbeelden van oudere spelers goed uitpakken. We zijn bezig met een huis te bouwen en zijn goed op weg. Als het hoogste punt bereikt is, gaat de vlag uit."

Overmars liet wel weten dat er altijd naar ervaren spelers gekeken wordt. Er werd tijdens de AVA specifiek gevraagd naar Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. "Er is regelmatig contact met dat soort spelers, maar Huntelaar scoort nog teveel bij Schalke 04 en van Sneijder hebben we nog niet vernomen dat hij interesse heeft om terug te komen", aldus Overmars.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen