Schöne ziet Milik scoren met vrije trap: "Echt genieten"

22 november 2014, 10:55

Lasse Schöne is bij Ajax de man die bovenaan het lijstje staat wat vrije trappen betreft. Toch is de Deen niet de enige speler die vanuit het dode spelmoment kan scoren bij de landskampioen. Eerder bewees Ricardo van Rhijn (Feyenoord-uit) zich al en ook Arkadiusz Milik beschikt over een prima vrije trap, zo liet hij in het shirt van Polen zien. Schöne is blij met de concurrentie.

"Afgelopen week zag ik Arek Milik tegen Zwitserland een heerlijke vrije trap binnenschieten", schrijft de Deen in zijn column op de clubsite. "Ik moet zeggen dat ik daar echt van kan genieten. Bij Ajax ben ik in principe degene die de vrije trappen neemt, maar het is goed dat er concurrentie is. Daardoor weet je dat je zelf extra goed je best moet doen. En als je een keer niet speelt, kunnen zij hem er natuurlijk altijd inschieten. Het is voor de trainer ook fijn dat je weet dat er een paar een heel goede vrije trap hebben."

De 28-jarige Schöne staat te boek als een specialist, een favoriete positie voor de vrije trap heeft hij niet. "Al moet ik zeggen dat het wel fijner is als de bal rond de zestien ligt. Dan kan het een beetje aan de linkerkant zijn, maar mag het ook wel wat meer naar het midden. Het is ook wel belangrijk dat je vanuit meerdere posities raak kunt schieten, want als je er maar één hebt en de bal ligt daar twee keer per seizoen, dan is dat natuurlijk een beetje jammer."

Vanavond (zaterdag) neemt Schöne het met Ajax op tegen sc Heerenveen, waar hij tussen 2002 en 2006 speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen