Veltman wil meerwaarde worden: "En daarna verder kijken"

22 november 2014, 12:49

Als het aan Joël Veltman ligt, blijft hij sowieso de komende twee seizoenen nog speler van Ajax. De jonge verdediger is naar eigen zeggen nog niet bezig met een vertrek uit Amsterdam en wil eerst nog doorgroeien in Nederland. "Een vastomlijnd traject heb ik niet. Ik weet alleen dat ik in de Eredivisie wil voetballen."

De Oranje-international is een vaste waarde bij de landskampioen. "Voor mijn gevoel kan ik het niveau inmiddels goed aan", vertelt hij in een interview met Helden Online. "Nu probeer ik een echte meerwaarde te worden en dat wil ik een of twee jaar volhouden. Daarna ga ik eventueel pas verder kijken. Ik heb niet voor niets mijn contract tot medio 2018 verlengd."

Veltman zag Quincy Promes na één goed seizoen een miljoenentransfer naar Rusland maken. "Ik houd me altijd voor, en dat zegt mijn zaakwaarnemer ook, dat als je goed genoeg bent het vanzelf wel komt. Tuurlijk, misschien krijg je zo'n kans nooit meer. Maar ik denk dat ik niet zou gaan. Ik heb pas net een jaar Eredivisie gespeeld."

Dat gold ook voor Promes, die de roebels van Spartak Moskou niet kon weerstaan. "Maar ik denk dat een transfer naar Rusland niet goed is voor mijn ontwikkeling", aldus Veltman. "Maar ik kan me ook voorstellen dat je denkt: die kans komt nooit meer. Het zijn geen makkelijke beslissingen. Voor mijn gevoel ben ik nog lang niet uitgeleerd in Nederland. En als ik het voor het zeggen zou hebben zou ik na Ajax liever de stap naar een topcompetitie maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen