PSV geeft overwinning uit handen bij FC Groningen

Ger
23 november 2014, 14:24

PSV heeft voor het eerst in vijf competitieduels weer eens punten gemorst. De lijstaanvoerder bleef in de uitwedstrijd tegen FC Groningen op een 1-1 gelijkspel steken. Luuk de Jong opende na de pauze nog wel de score voor PSV, maar Michael de Leeuw maakte in de slotfase gelijk. Door de remise zien de Brabanders titelhouder Ajax dichterbij komen op de ranglijst. Het verschil tussen de topclubs is slechts twee punten.

Nadat Memphis Depay (kopbal over en schot naast) twee kansen om zeep had geholpen, volgde Narsingh het slechte voorbeeld van zijn ploegmaat. Eerst schoot de buitenspeler de bal uit een lastige hoek in het zijnet, daarna zag hij een schot met de voet worden gestopt door Padt. Nadat ook Luuk de Jong een kans op de 0-1 had laten liggen, redde Padt nogmaals op een poging van Narsingh. In de rebound haalde bovendien Johan Kappelhof de bal voor de doellijn weg.

Hoewel er daarna nog ruim een half uur te spelen was, leek FC Groningen niet meer te geloven in een comeback. De defensie van PSV werd dan ook nauwelijks op de proef gesteld in het restant van het duel. Met dank aan invaller Mimoun Mahi kwamen de noorderlingen in de 83ste minuut echter toch op gelijke hoogte. De oud-Spartaan draaide op de linkerflank zijn directe bewakers dol en bood De Leeuw vervolgens een niet te missen kopkans: 1-1.

Die onverwachte domper wist PSV in het restant van het duel niet meer weg te poetsen. Depay leek nog wel nadrukkelijk op weg naar de 1-2, maar zijn bal werd vlak voor de doellijn weggehaald. Door het gelijkspel ziet PSV de voorsprong op eerste achtervolger Ajax slinken tot twee punten. De titelverdediger had zaterdagavond voor eigen publiek al van Heerenveen gewonnen. PSV neemt het in de volgende speelronde voor eigen publiek op tegen Feyenoord, de huidige nummer drie van de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen