Van Persie moet vrezen voor basisplek: "Speelde heel slecht"

29 november 2014, 11:05

Robin van Persie ligt serieus onder vuur bij Manchester United. De spits verkeert in een vormcrisis en speelde vorige week tegen zijn oude club Arsenal een zeer zwakke wedstrijd. De Oranje-aanvoerder begint vandaag (zaterdag) tegen Hull City mogelijk zelfs op de bank. Louis van Gaal maakt zich zorgen over zijn spits.

Tegen Arsenal kwam Van Persie tot slechts dertien balcontacten. "Dat is heel weinig voor een spits", weet Van Gaal. Volgens de oud-bondscoach is een gebrek aan zelfvertrouwen het probleem bij de aanvaller. "Je weet hoe spitsen zijn. Zij voelen dat ze moeten scoren. Maar het belangrijkste is nu dat hij speelminuten maakt. Tegen Arsenal speelde hij zeer slecht, daarom wisselde ik hem ook."

Van Gaal bracht de pas achttienjarige James Wilson als vervanger in het veld. Het zou goed kunnen dat hij tegen Hull in de basis begint, ten koste van Van Persie. "Je zult moeten afwachten en zien", hult Van Gaal zich in nevelen. "James deed het goed toen hij zijn kans kreeg. United geeft jonge spelers altijd de kans, dat is een onderdeel van het club-DNA."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen