ManUnited overtuigend langs Hull, Van Persie trefzeker

29 november 2014, 17:56   Bijgewerkt: 30 november 2014, 01:18

Manchester United lijkt dan eindelijk zijn draai in de Engelse Premier League te hebben gevonden. De ploeg van manager Louis van Gaal boekte zaterdag tegen Hull City zijn derde overwinning op rij. Mede door een doelpunt van Robin van Persie werd, een week na de knappe maar gelukkige overwinning bij Arsenal, op het eigen Old Trafford met 3-0 gewonnen.

Toch kreeg Van Gaal ook tegen Hull City met tegenslag te maken. Angel Di Maria moest zich al na een kwartier laten vervangen vanwege een blessure. De Argentijn, afgelopen zomer voor 75 miljoen euro overgenomen van Real Madrid, is het zoveelste blessuregeval bij Manchester United. Ook Daley Blind is één van de vele spelers in de lappenmand van de club.

Eén minuut na het uitvallen van Di Maria keerde de lach al weer terug op de gezichten in Manchester. Na een hoekschop van Juan Mata aan de linkerkant ontstond in het strafschopgebied een scrimmage en in het gerommel kreeg verdediger Chris Smalling het voor elkaar om het leder over de doellijn te werken. Dat had scheidsrechter Anthony Taylor echter niet meteen door, maar de doellijntechnologie deed haar werk (1-0).

Op slag van rust tekende Wayne Rooney voor de 2-0. De spits ramde de bal op aangeven van Van Perise van een meter of twintig in het doel. De treffer had wel een luchtje van buitenspel. Ander Herrera, de vervanger van Di Maria en één van de betrokkenen bij de aanval, leek te worden aangespeeld terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond. Van Persie bepaalde na driekwart wedstrijd de eindscore op 3-0. De Oranje-topscorer aller tijden zette zijn directe tegenstander James Chester op het verkeerde been en trapte vervolgens fraai binnen.

Manchester United, dat tegen Hull City geen moment in de problemen kwam, komt door de winst op 22 punten. Daarmee neemt het de vierde plaats weer over van Arsenal, dat eerder op de dag West Bromwich Albion met 0-1 versloeg. Manchester United heeft twee punten minder dan nummer drie Manchester City, maar dat team komt zondag nog in actie. De stadgenoot gaat op visite bij het Southampton van Ronald Koeman, dat met 26 punten knap tweede staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen