Ajax-fans boos op KNVB: "Stoom kwam uit mijn oren"

1 december 2014, 19:40

De KNVB heeft zich de woede van de supporters van Ajax op de hals gehaald, omdat de voetbalbond er alles aan doet om de fans van Feyenoord bij de uitgestelde eredivisietopper tegen PSV (afgelast zondag afgelast) aanwezig te laten zijn. Er wordt veel in het werk gezet om de komst van 1.200 Rotterdamse supporters mogelijk te maken. De Ajax-fans vinden dit inconsequent en stellen dat de KNVB met twee maten meet.

De kraker tussen PSV en Feyenoord werd uitgesteld, omdat het Europa League-duel van PSV tegen het Portugese Estoril door hondenweer vertraging opliep. Aanvankelijk werd de wedstrijd naar dinsdagavond verplaatst, maar dit bleek niet mogelijk te zijn omdat de komst van supporters per trein niet te realiseren was. "Toen ik dat bericht hoorde kwam de stoom uit mijn oren", zegt Daniel Dekker, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax (SVA), tegen Metro.

"Laat ik vooropstellen dat ik blij ben dat de KNVB nu inziet dat uitsupporters bij voetbal horen en ik vind ook dat de Feyenoord-fans bij dit duel aanwezig moeten zijn. Maar toen ik de reactie van de KNVB hoorde dacht ik: godsamme, hoe kan het nu wel heel belangrijk zijn? Daar hoorde ik helemaal niemand over toen wij vorig seizoen niet mee mochten naar PSV", herinnert de voorzitter van de supportersverenging zich.

"Toen vond de KNVB helemaal niet belangrijk dat er Ajax-supporters mee naar Eindhoven konden", vervolgt Dekker. "Wij moesten het helemaal alleen uitvechten met Van Gijzel. Ook van Ajax kregen wij niet de steun die de Feyenoord-fans nu van hun club krijgen. Waarom kon die wedstrijd toen bijvoorbeeld niet worden uitgesteld?", aldus de vertegenwoordiger van de Ajax-fans, die van de KNVB te horen kreeg dat het 'een heel andere casus' betrof.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen