De Boer maakt seizoen af: "Stam zou goede opvolger zijn"

4 december 2014, 16:46

Frank de Boer maakt het seizoen af als trainer van Ajax. Over de toekomst is de oud-international vager. Jaap Stam, nu nog trainer van het beloftenelftal van de Amsterdammers, zou wat hem betreft een goede opvolger zijn.

"Ik denk dat Jaap de kwaliteiten heeft om een goede trainer te zijn. Hij heeft weliswaar nog nooit op het hoogste niveau getraind, maar ja, dat had ik ook niet. Maar zoals hij zich presenteert bij Jong Ajax zou ik hem een positief advies geven", aldus De Boer bij het AT5-programma Dit is mijn Club.

Sowieso ziet De Boer zijn opvolger het liefst bij Ajax vandaan komen. "Als we een opvolger binnen de eigen gelederen hebben, of dat nou Wim Jonk is of Jaap Stam, dan moeten we dat doen. Deze jongens weten hoe we willen spelen."

Voor het zover is wil De Boer eerst voor de vijfde keer op rij kampioen worden met Ajax. "Ik hoop een wedstrijd of drie, vier voor het einde van het seizoen met de schaal in m'n handen te staan. Dan hebben we weer progressie geboekt, dat zou mooi zijn."

In het interview wijdt De Boer ook uit over Richairo Zivkovic, die onlangs een boete kreeg vanwege zijn misdragingen bij Jong Oranje. "Denk je nou echt dat zo'n jongen wordt weggestuurd als hij één keer te laat komt? Hij komt vaker te laat, vooral bij Oranje. Hij kwam al te laat op Schiphol aan, daarna werd het een optelsom. Dan vind ik dat ik mijn collega's moet steunen. Je voetbalt wel bij Ajax natuurlijk, dat moet je ook uitdragen."

Tenslotte kwam Heerenveen-middenvelder Daley Sinkgraven ter sprake. "We hebben in het begin van het seizoen al over hem gesproken, volgens mij hebben we zelfs al een keer een bod neergelegd bij Heerenveen ja. Hem kopen en nog een half jaar verhuren aan Heerenveen zou een optie kunnen zijn ja."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen