Wijnaldum groeit als leider: "Kan hard aankomen wat ik zeg"

6 december 2014, 14:30

Georginio Wijnaldum voelt zich steeds meer in zijn element met de aanvoerdersband om zijn arm. De captain van PSV stelt dat hij volwassener is geworden op het WK en het leiderschap bij zijn club naar zich toe heeft getrokken. "Dat denk ik wel. Als ik iets kan doen om het team beter te maken of wakker te houden, doe ik dat."

Toch wil Wijnaldum niet altijd de harde hand regeren. "Het is ook weer niet zo dat ik denk: ik ben aanvoerder, ik bepaal wat er gebeurt. Je groeit natuurlijk in die rol", zegt hij in de Volkskrant. "Ik ben volwassener teruggekomen van het WK", zegt de oud-speler van Feyenoord. "Met meer ervaring, als een betere speler. Ik laat me ook wat meer gelden tijdens de wedstrijdanalyses. Het kan hard aankomen wat ik zeg, maar het is altijd fair."

Op het WK van afgelopen zomer heeft Wijnaldum geleerd van Robin van Persie en Arjen Robben, de aanvoerders van Oranje. "Het gevoel dat ze erin stoppen om een team mee te krijgen. Robin en Arjen zijn steeds bezig te laten zien wat er gebracht moet worden om wedstrijden te winnen. Ik vind ze beiden net trainers. Van Persie probeert een leider te zijn op het veld, met zijn kwaliteiten. Ik denk dat hij een mindere prater is dan Robben, maar Van Persie gaat weer met iedereen om. Hij zit de ene keer aan dat tafeltje en dan weer bij die jongens. Robben laat zich in de groep weer enorm gelden. Wat dat betreft vullen ze elkaar goed aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen