De Boer verwacht Sigthórsson enkele weken te missen

6 december 2014, 23:51

Ajax-coach Frank de Boer verwacht twee tot drie weken geen beroep te kunnen doen op Kolbeinn Sigthórsson. De IJslandse spits had zaterdag ten koste van Arek Milik een basisplaats in het thuisduel met Willem II (5-0 winst), maar viel na ruim een kwartier spelen geblesseerd uit.

"Volgens de eerste indicatie heeft hij letsel aan een spier tussen enkel en scheenbeen", zegt De Boer tegen de NOS. "Het is een rotblessure, die ik zelf ook opliep tijdens mijn laatste interland tegen Zweden in 2004. Jammer, hij was goed bezig."

Nu Sigthórsson dus even in de lappenmand zit bij Ajax, komt Richairo Zivkovic in beeld voor een plek in de selectie voor het Champions League-thuisduel met APOEL Nicosia van komende woensdag. "Hij komt zeker steeds dichterbij de eerste achttien. We gaan heel goed nadenken", besluit De Boer.

Zivkovic werd afgelopen zomer overgenomen van FC Groningen, maar kwam niet verder dan één bekerduel in de hoofdmacht van Ajax. Wel scoorde hij elf keer voor Jong Ajax in de Jupiler League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen