Rutten wil winnen in Luik met oog op loting

10 december 2014, 18:02

Met een knappe overwinning op Sevilla plaatste Feyenoord zich twee weken geleden voor de tweede ronde van de Europa League. Dat betekent echter niet dat de Rotterdammers er donderdag in de laatste groepswedstrijd, uit tegen Standard Luik, met de pet naar zullen gooien. Dat belooft coach Fred Rutten.

"Wij nemen het duel heel serieus", zegt Rutten op de officiële website van Feyenoord. "Bij een overwinning gaan we als groepswinnaar naar de knock-outfase, dat kan voordelen hebben tijdens de loting van komende week. Om die reden zal ik in principe ook geen spelers rust gunnen, tenzij er tekenen zijn dat er jongens zijn die dat nodig hebben."

Wel blijven Miquel Nelom en Karim El Ahmadi thuis. Zij staan 'op scherp' en zijn dus bij een gele kaart geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd in Europees verband. Rutten: "Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik daarin geen risico neem. Miquel is een verdediger, dan kan er in een wedstrijd altijd een situatie ontstaan met het gevaar van een gele kaart. Dat wil ik voorkomen, net als met El Ahmadi. Karim is een temperamentvolle speler, terwijl hij bovendien met wat pijntjes kampte."

Standard Luik maakt geen kans meer op overwintering in Europa en daarom sluit Rutten niet uit dat de Belgische tegenstander met een veredeld B-elftal aantreedt. "De wedstrijd tegen Club Brugge van komend weekend is voor hen een heel belangrijke. Dan zou ik ook geen risico nemen. Anderzijds is het voor ons zaak om vooral naar onszelf te kijken en van eigen kracht uit te gaan. We zijn op alles voorbereid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen