Alflen: "Ajax-uit voor mij niet anders dan andere duels"

12 december 2014, 17:25

Voor FC Utrecht staat er komende weekend een mooi potje op het menu. De Domstedelingen gaan zondagmiddag om 12.30 uur op bezoek bij Ajax. Trainer Robby Alflen weet dat deze wedstrijd enorm leeft bij de supporters van Utrecht. "Voor hun zijn de duels met Ajax de wedstrijden van het jaar. Dus dat gaat leven, ook in de spelersgroep."

Hoewel de fans deze wedstrijd belangrijker lijken te vinden dan andere duels, denkt Alflen hier anders over. "Voor mij is Ajax-uit niet anders dan de andere 33 competitiewedstrijden. Je wilt gewoon heel erg graag winnen. Met dat idee werk je naar alle wedstrijden toe, ook naar deze. Tegen wie je ook speelt: je moet je eigen ding blijven doen", zegt de coach van Utrecht op de website van zijn werkgever.

Vorige week ging Utrecht in eigen huis met 2-4 ten onder tegen Heracles Almelo. Zodoende staat het duel in Amsterdam ook in het teken van revanche. Het wordt wel lastig, denkt Alflen. "Een topploeg, die steeds beter begint te draaien. Ze vinden steeds vaker en gemakkelijker de voetballende oplossingen. Dat lieten ze ook weer in Europees verband zien, deze week. Of ze vermoeid zijn, door zo'n midweeks duel? Ach, als je met 5-0 van Willem II wint op zondag en op woensdag met 4-0 APOEL Nicosia verslaat, dan ben je niet vermoeid, hoor. Daar krijg je juist energie van", besluit de keuzeheer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen