Groningen en Vitesse blijven in Euroborg steken op remise

14 december 2014, 18:29

FC Groningen is er zondagmiddag in geslaagd om haar ongeslagen thuisstatus intact te houden. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse keek de ploeg van coach Erwin van de Looi in de theepauze door een doelpunt van Bertrand Traoré tegen een achterstand aan, maar Tjaronn Chery wist een punt uit het vuur te slepen voor de Groningers, die op de achtste plaats blijven staan op de ranglijst. Vitesse heeft door het gelijkspel al zes wedstrijden niet meer gewonnen, waardoor de Arnhemse zorgen nog lang niet verdwenen zijn.

Bij Groningen kreeg Minoun Mahi, na acht invalbeurten, eindelijk eens een keer de kans in de startformatie. De aanvaller, afgelopen zomer weggeplukt bij Sparta, was in de beginfase de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. De technicus werd drie keer weggestuurd in de diepte, maar toonde zich niet scherp genoeg voor het doel. Er viel geen doelpunt, maar Vitesse was flink wakker geschud. Bosz stond er niet al te vrolijk bij, maar zag tot zijn genoegen dat de Arnhemse defensie de gaten wist te dichten.

Vitesse wurmde zich in de wedstrijd en leek met meer vertrouwen gaan spelen. Bertrand Traoré, vervanger van de gepasseerde Abiola Dauda, speelde een belangrijke rol. Nadat Valeri Qazaishvili al een aardige kans onbenut had gelaten, zette de Burkinees zijn ploeg op slag van rust op voorsprong. Na een goede aanname drukte hij keurig af vanaf de rand van de zestien meter. Groningen reageerde meteen, maar Tjaronn Chery zag zijn fraaie inzet gepareerd worden door doelman Eloy Room.

Zodoende houdt Groningen enigszins de aansluiting met de subtop en heeft Vitesse wederom geen drie punten kunnen bijschrijven. Bosz en de zijnen hebben nu al zes wedstrijden op rij niet meer gewonnen. De Arnhemmers zullen derhalve beseffen dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Ze zijn nog steeds een grijze middenmoter en hebben bovendien een pittig programma voor de boeg. Ze spelen achtereenvolgens tegen Ajax (beker, uit), Heracles Almelo (thuis), PSV (thuis), sc Heerenveen (uit) en nogmaals Ajax (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen