Vitesse had 'spooksamenwerking' met Georgische club

16 december 2014, 14:24

Vitesse werkte tot voor kort in het geheim samen met FC Saburtalo, een club uit Georgië. Aan de hand van het jaarverslag dat de club enkele weken geleden publiceerde, kan geconcludeerd worden dat de Arnhemmers hebben deelgenomen in de jeugdopleiding van de buitenlandse club, waar onder meer Valeri Qazaishvili en Giorgi Chanturia in het verleden hebben gespeeld. Vitesse kreeg daar het eerste recht op het kopen van spelers voor terug.

De directie Vitesse wilde tegenover Voetbal International niet te diep op de samenwerking ingaan. "De samenwerking bestond uit het versterken van elkaars kennis. Zo heeft Vitesse Onder-17 in december 2012 een internationaal toernooi gespeeld", aldus de club, die de samenwerking per 30 juni 2014 stopgezet heeft.

Er was sprake van een heuse spooksamenwerking. Nooit is Vitesse naar buiten getreden met informatie over een samenwerking FC Saburtalo. Er wordt door mensen rondom de club gezegd dat de samenwerking neerkwam op een privé-project van voormalig eigenaar Merab Jordania. Vitesse stuurde geld naar Georgië, maar niemand weet waar dit is gebleven. De Arnhemse directie wilde er niet te veel over zeggen. "De huidige leiding van Vitesse  zag geen vruchtbare samenwerking in het verschiet met FC Saburtalo en om die reden is afgelopen zomer besloten de samenwerking te beëindigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen