Rutten: "Duel met NAC kan gevaarlijk zijn"

19 december 2014, 16:15

Feyenoord gaat zondag op visite bij NAC Breda. Een ideale wedstrijd voor de Rotterdammers om zich te herpakken van de zure 4-3 nederlaag bij PSV van eerder deze week. Fred Rutten, de coach van Feyenoord, is echter op zijn hoede voor de nummer zeventien van de Eredivisie.

"Juist omdat zij in een slechte periode zitten, kan zo'n wedstrijd gevaarlijk zijn", zegt Rutten op de officiële website van Feyenoord. "Voor NAC is het duel van zondag een kans om in eigen stadion het jaar goed af te sluiten."

Rutten kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft. De Rotterdammers werden groepswinnaar in de Europa League, maar staan inmiddels ook twaalf punten achter op koploper PSV. Rutten: "De teleurstelling over het puntenverschil overheerst bij mij, dat is duidelijk. Aan de andere kant hebben we in voetballend opzicht een enorme groei doorgemaakt. We zijn een speelwijze aan het ontwikkelen waarmee deze club jaren vooruit kan."

Rutten gaat ervan uit dat zijn spelers de teleurstelling tegen PSV hebben verwerkt. "Zo'n rouwproces mag 24 uur duren, wat tevens geldt voor de euforie na een overwinning. Ons vizier moet nu volledig gericht zijn op de wedstrijd in Breda", belooft hij.

Mogelijk is Jens Toornstra er weer bij tegen NAC. "Ik schat de kans fifty-fifty dat hij er zondag al weer bij is", aldus Rutten, die hoopt dat Jean-Paul Boëtius ook weer inzetbaar is. De aanvaller ontbrak in Eindhoven wegens ziekte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen