Ajax voorkomt in slotfase blamage tegen Excelsior

Ger
21 december 2014, 16:32   Bijgewerkt: 21 december 2014, 17:25

Ajax heeft zondagmiddag op de valreep een 0-2 overwinning geboekt op Excelsior. De bescheiden equipe uit Kralingen mocht lang hopen op een stunt, totdat invaller Mike van der Hoorn zijn ploeg tien minuten voor tijd op voorsprong zette. Richairo Zivkovic produceerde de 0-2 eindstand.

Met de overwinning spoelde Ajax met moeite de bittere nasmaak van de afgelopen bekerronde weg. In het midweekse duel met Vitesse incasseerden de manschappen van trainer Frank de Boer maar liefst vier tegendoelpunten. Tegenstander Excelsior was juist de grote verrassing van de week, door NAC Breda met 6-0 uit de beker te knikkeren.

Excelsior hield in de beginfase knap stand en kreeg zelfs de grootste kansen. Na twintig minuten krulde Adil Auassar de bal vanaf rand zestienmeter richting de bovenhoek. Doelman Jasper Cillessen kon opgelucht ademhalen, nadat de poging enkele centimeters naast de kruising verdween. Even later wist Cillessen een poging van afstand van Ninos Gouriye onschadelijk te maken.

Tot de rust kende Excelsior weinig problemen met het slordige veldspel van Ajax. De Amsterdammers werden bekwaam uit de buurt van het Rotterdamse doel gehouden. Pas in de tweede helft kon De Boer de eerste grote mogelijkheid voor zijn ploeg noteren. Rechtsback Ricardo van Rhijn produceerde een prachtige knal van afstand, die echter op de lat uiteenspatte.

Mike van der Hoorn werd ingebracht als stormram in de slotfase. De invaller toonde het gelijk aan van zijn coach door al snel de 0-1 binnen te schieten. Na matig optreden van doelman Gino Coutinho kon Van der Hoorn van buiten de zestien de bal in een leeg doel schieten. Een andere invaller, Richairo Zivkovic, maakte in de slotseconden de 0-2 op aangeven van Lasse Schone, nadat de Rotterdamse verdediging opnieuw haperde. Ajax blijft door de overwinning op vier punten afstand van koploper PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen