Doelpunten in blessuretijd helpen tiental Twente langs Willem II

21 december 2014, 18:45   Bijgewerkt: 21 december 2014, 19:19

FC Twente heeft het jaar 2014 met een spectaculaire zege afgesloten. De geplaagde formatie van Alfred Schreuder stond in de 89ste minuut met tien man nog 1-2 achter tegen Willem II, maar ging na een zinderende laatste vier minuten toch met de drie punten van het veld: 3-2. Voor Willem II, dat leek te gaan winnen in Enschede, eindigt het jaar in mineur. De ploeg dacht de zege al binnen te hebben, maar gaf op het allerlaatst alles uit handen.

Het publiek was woest en de witte zakdoekjes waren in groten getale te bewonderen op de tribunes. Twente wist de afgelopen drie wedstrijden niet te winnen en leek op weg naar een nieuwe teleurstelling. Schreuder bracht in de slotfase de bekritiseerde Torgeir Børven binnen de lijnen en stuurde Andreas Bjelland naar voren, als ultieme poging om te scoren. Dat sorteerde op wonderlijke wijze effect. Op aangeven van Jesús Corona tikte Bjelland in de 92ste minuut de gelijkmaker binnen.

Die van Willem II waren uiteraard in mineur, enkele spelers lagen huilend op de grasmat. En dat terwijl de wedstrijd zich daarvoor zo goed ontwikkelde voor de promovendus. In de 31ste minuut had Jordens Peters een schitterende opening in huis richting Ben Sahar, die het overzicht bewaarde. Hij trok de bal terug op Ali Messaoud, die het speeltuig heerlijk met de binnenkant achter doelman Sonny Stevens krulde. Het doelpunt kwam redelijk uit de lucht vallen, omdat Twente daarvoor de bovenliggende partij was. De ploeg van Schreuder had al wel gescoord, maar vergat echter het veldoverwicht verder uit te drukken in de score.

De aanvaller had op dat moment al wel een goal achter zijn naam staan. Hij bracht zijn ploeg na twaalf minuten op voorsprong, door een goede pass van Kamohelo Mokotjo tot doelpunt te promoveren. De buitenspeler draaide goed weg bij Peters en schoof beheerst raak. 

Na de 1-2 van Haemhouts daalde de sfeer in De Grolsch Veste tot het vriespunt. Het publiek begon zich tegen de eigen ploeg en Schreuder te keren. De onvrede op de tribunes nam nog meer toe toen Renato Tapia in de tachtigste minuut met rood van het veld ging. De invaller maaide de tijdrekkende Samuel Armenteros tegen de vlakte, maar een rode kaart leek wat overdreven. Met een man minder moest de thuisclub in de slotfase op jacht om een afgang te voorkomen. Dat dat lukte, mag voortaan als 'Het wonder van Enschede' door het leven gaan. Op deze manier gaat Twente toch ging met een goed gevoel de winterpauze in, terwijl Willem II rouwt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen