Klaassen wil historie schrijven en overwinteren in CL

25 december 2014, 16:30

In de laatste vier seizoenen ging de kampioensschaal telkens naar Amsterdam. Deze jaargang hoopt men bij Ajax daar vijf op rij van te maken. "Het is iets wat we heel graag willen", zegt middenvelder Davy Klaassen in gesprek met Ajax TV. Nooit eerder werd een ploeg vijf keer in successie kampioen van Nederland.

"Het leeft wel binnen de spelersgroep, we hebben er aan het begin van het seizoen ook over gesproken", aldus Klaassen. "Het is iets speciaals om als team historie te schrijven." Ajax staat bij de winterstop tweede in de Eredivisie, op vier punten van koploper PSV.

Mocht Ajax zich opnieuw tot kampioen kronen, dan betekent dat rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League. In de afgelopen vier jaar slaagden de Amsterdammers er niet in te overwinteren in het miljoenenbal. Dat moet er volgend jaar maar eens van komen, vindt Klaassen. "Dat zou goed zijn voor het aanzien van Ajax. Dan ga je weer meetellen in Europa. Niet dat ze bij andere clubs denken van: 'die knikkeren we er wel even uit in de poulefase', maar dat we ook echt mee gaan doen in de groep."

"Ik heb wel het gevoel dat we steeds dichterbij komen", vult verdediger Joël Veltman aan. "Natuurlijk zie je elk jaar dat er spelers weggaan, maar ik heb het gevoel dat er dit jaar ook spelers blijven. Er worden contracten verlengd, dus ik kijk met vertrouwen naar volgend jaar." Klaassen: "Het is belangrijk om de groepsfase een keer te overleven. Of dat haalbaar is met de huidige selectie? Als we bij elkaar blijven en ons door ontwikkelen, dan is dat zeker mogelijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen