Zaakwaarnemer Sneijder: "Het is eerst aan de clubs"

6 januari 2015, 08:03

Wesley Sneijder wil voorlopig niet te veel zeggen over zijn mogelijke overstap naar Juventus. De regerend landskampioen van de Serie A wil de spelmaker graag overnemen van Galatasaray, zo bevestigde coach Massimiliano Allegri maandag. En hoewel de transfer een prachtige sportieve stap lijkt voor 30-jarige Sneijder, waakt hij ervoor om in media vooruit te lopen op een terugkeer naar Italië.

Guido Albers, de zaakwaarnemer van Sneijder, benadrukt in AD Sportwereld dat de middenvelder voorlopig alleen maar kan afwachten of de clubs eruit komen. "Het is nu éérst aan de clubs. Zo heb ik dat ook aangegeven aan Juventus. Pas als zij een akkoord bereiken, kunnen wij eventueel gaan praten", legt hij uit.

Mocht de transfer doorgaan, dan keert Sneijder na twee jaar terug in de Europese top. Na zijn vertrek naar Galatasaray in januari 2013, dat hem overnam van Inter, leek de spelmaker zijn beste tijd te hebben gehad. "Wesley heeft zich na een mindere fase op een voortreffelijke wijze teruggeknokt", weet Albers. "Dat siert hem heel erg, vind ik, want hij heeft dat helemaal zelf afgedwongen. De interesse van een topclub als Juventus is wat dat betreft heel vleiend, maar de bal ligt nu bij de clubs. We wachten rustig af wat er gaat gebeuren."

Juve-coach Allegri was maandag duidelijk over de belangstelling van zijn club in Sneijder. "Ik heb met de club over hem gesproken en we hebben een duidelijk standpunt. Het is geen geheim dat we op zoek zijn naar een offensief ingestelde spelmaker. Het valt te verwachten dat Juventus in januari de markt op gaat. Hoe sneller, hoe beter. Op het moment is Sneijder nog een speler van Galatasaray, maar hij heeft in zijn carrière bewezen dat hij technisch zeer vaardig is. Hij kan ons sterke middenveld compleet maken en de concurrentie vergroten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen