Van der Ende zag oefenduel ADO: "Núl verdachte gevallen"

13 januari 2015, 08:55

De oefenwedstrijden van ADO Den Haag en SC Heerenveen hebben veel teweeg gebracht in de voetbalwereld, omdat de duels in opspraak zijn geraakt wegens geluiden van matchfixing. Voormalig scheidsrechter Mario van der Ende was afgelopen donderdag toeschouwer bij het oefentreffen tussen ADO en de Albanese club Skenderbeu Korce (2-0) en vond dat de wedstrijd een zeer normaal karakter had.

Bij de twee doelpunten van ADO in het laatste kwartier werd er opvallend veel geld ingezet. "Ik heb núl verdachte gevallen gezien", stelt Van der Ende in De Telegraaf. "Daar liep een wat oudere Spaanse scheidsrechter, die totaal géén beslissende invloed had op de wedstrijd. Hij gaf bijvoorbeeld niet vijf keer een dubieuze vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De goals waren ook gewoon huis-tuin-en-keukendoelpunten, totaal niets raars aan af te zien", aldus de 58-jarige oud-scheidsrechter.

Het was opvallend dat Skenderbeu geen enkele keer richting het doel van ADO schoot. "Maar die ploeg verloor twee dagen eerder nog met 5-0 van Club Brugge, toch de koploper van België. Hoe fris ben je dan weer voor zo'n wedstrijd tegen ADO? Op trainingskampen zie je dat bepaalde ploegen enorm rekening houden met de arbeid-rustverhouding en andere weer totaal niet", zegt Van der Ende.

De voormalig toparbiter liet zijn licht ook schijnen over het oefenduel tussen sc Heerenveen en Standard Luik. De Friezen stapten van het veld, nadat scheidsrechter Raul Nicolas Espejo (26) de vierde gegeven strafschop liet overnemen. "Spelregeltechnisch kon dat inderdaad door te vroeg inlopen. De jongen die eerst buiten beeld was (Stefano Marzo), was naar mijn idee ook wel erg snel bij de bal. Van de drie penalty's daarvoor waren er, laat ik zeggen, tweeënhalf overduidelijk."

De KNVB heeft een inmiddels een verzoek bij de UEFA neergelegd om de twee oefenwedstrijden te onderzoeken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen