Faillissement Masita leidt tot problemen: "Ernstige verliezen"

15 januari 2015, 08:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kledingsponsor Masita ging onlangs failliet en dat leidt tot problemen bij AA Gent. De fanshop van de Belgische club werd beheerd door Masita en dus is deze winkel nu dicht. AA Gent baalt als een stekker van de situatie en laat in een verklaring op de clubwebsite weten dat het veel geld misloopt.

"Wij zijn net als de supporters kwaad en ontgoocheld. De fanshop werd niet uitgebaat door AA Gent, maar door Masita. Zij verkochten de truitjes in de winkel voor eigen rekening en de opbrengsten van de kledijverkoop kwam ook uitsluitend aan Masita toe. Wij vertrouwden op een goede dienstverlening naar onze supporters toe. Door het faillissement van Masita moet ook AA Gent ernstige verliezen incasseren. Van de beloofde sponsoring is weinig of niets in huis gekomen en enkele van onze jeugdteams kunnen niet op de bestelde kleding rekenen. We hebben ondertussen al contact gelegd met een nieuwe kledingsponsor", aldus de Belgische club.

In Nederland speelden diverse clubs uit het betaald voetbal dit seizoen in shirts van Masita. Eén daarvan is FC Groningen, maar daar is volgens directeur Hans Nijland geen 'nood aan de man'. "We voelden het wel een beetje aankomen. Je hebt nauw contact met zo'n bedrijf", zei hij eind december bij RTV Noord. "Er is geen nood aan de man. Nagenoeg alle merchandise en kleding van het eerste en de jeugd is geleverd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen