Vitesse breekt met Jordania-uitspraak over landstitel

15 januari 2015, 14:33

Merab Jordania wist het zeker, toen hij het voor het zeggen kreeg bij Vitesse: de club uit Arnhem zou binnen enkele jaren kampioen van Nederland worden en in de Champions League spelen. Van die ambitie heeft Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, voorlopig afscheid genomen.

"Natuurlijk willen wij ook de nummer één zijn en iedere wedstrijd altijd winnen. Maar dat wij over drie jaar kampioen worden, hoor je mij niet zeggen. Het is meer gericht op uitdagend zijn. Laten zien 'dit zijn wij'. We willen meedoen in de subtop. Wat dat betreft is het wel een trendbreuk met de periode Jordania", zegt hij tegenover Omroep Gelderland. Dat Vitesse een pas op de plaats moet maken, komt mede omdat het op financieel gebied de grens van Financiel Fair Play bereikt heeft. "We leven in een groot spanningsveld", aldus De Wit.

De financiële situatie kan ertoe leiden dat Vitesse sterkhouders als Davy Pröpper en Marko Vejinovic moet verkopen om aan de UEFA-eisen te voldoen, maar De Wit benadrukt dat het geen uitverkoop is in het Gelredome. "We laten ons door niemand dwingen tot een snelle deal. Als clubs dat denken, hebben ze het echt mis. Transferinkomsten zijn net als voor alle andere clubs belangrijk. Dat is duidelijk. Mocht er belangstelling voor goede spelers komen en de juiste bedragen op tafel komen, zijn we zeker bereid serieus te kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen